Pečena skuša

Започео admin, Нов 2021 23:09:24

« претходна тема - следећа тема »

admin

Potrebne namirnice:
240 g ribe – skuša
30 ml crnog vina
30 ml maslinovog ulja
pola kašičice bibera
50 ml limunovog soka
10 g belog luka
secakno peršunovo lišće
ruzmarin
morska so
Priprema:
Ribu očistiti i oprati. Napravite marinadu: vino, ulje i biber pomešati u činiji.

Prelijte ribu marinadom spolja i iznutra, a u utrobu i okolo stavite sveže grančice ruzmarina. Ostavite da odstoji 15-20 minuta u frižideru, u marinadi.

U emajliranu Metalac tepsiju isecite kolutove limuna i složite ribu. Nema potrebe da Metalac tepsiju premazujte recimo uljem jer se riba neće zalepiti. Pecite je u rerni zagrejanoj na 200 °C.

Kada riba izgleda pečena, Metalac tepsiju izvadite iz rerne, a ribu odmah možete da servirate. Skušu prelijte prelivom od limunovog soka, seckanog belog luka i seckanog peršunovog lišća.

Gotovu ribu možete služiti uz kuvani integralni pirinač, proso, krompir salatu, kako ko voli. Prijatno!

Izvor:
https://nadijeti.com/2012/12/17/pecena-skusa/

admin