„Васпитање, брак и породица на радост Богу и људима"

Започео admin, Мар 2021 15:56:11

« претходна тема - следећа тема »

admin

Ако желимо да имамо целовите породице, морамо показати поштовање према родитељима. Не смемо своје родитеље одводити у неке старачке домове. Ми их морамо оставити крај себе и бринути се о њима. Ако желите дуго да живите, није потребно да гутате америчке пилуле, којима је истекао рок трајања. Ово је средство за дуговечност: "Поштуј оца свога и матер своју да би ти добро било и да би се умножили дани твоји на земљи". Ја сам се, као свештеник, више пута уверио да је то истина, да се управо тако испуњава ова заповест. Када дођем да испратим умирућег, онда га, ако је он млад, одмах упитам: "Проблеми са родитељима?" "Да", одговара он, дешавало се да такви брзо и умру.
Када, пак, дођем да испратим веома стару особу, на пример, неку старицу, и када је упитам: "Шта осећаш према својим родитељима", она од радости одмах почне да плаче: "О толико их волим, све до сада!"

Баћушка Олег Стењајев

admin

"...иначе, много је потребно да се неко ослободи негативних помисли. Дође му један – теши га, не вреди; други, трећи - ништа. А онда добије утеху од детета које га загрли, јер је дете пуно благодати, и детету су сви добри."

-Старац Тадеј Витовнички