Духовне Поуке

Започео admin, Мар 2021 13:01:28

« претходна тема - следећа тема »

admin

Не дозволите злу око вас да пробуди зло у вама.

Патријарх Павле

admin

Не мора нико да ти каже да те воли, ти то осетиш. Исто тако, нико не мора да ти каже да те мрзи јер ти то можеш да осетиш.

Отац Тадеј

admin

taurunum

"Не желим вам ни богатство, ни славу, ни успех, чак ни здравље, већ само душевни мир. То је најважније. Ако имате мир, бићете срећни."

Преподобни Алексије Зосимовски

taurunum

Уздржање језика је, не говорити много, и празно, не оговарати, не вређати речју, не заклињати се, не празнословити, не клеветати друге, не осуђивати, не откривати тајне и не занимати се оним што није наше.

Преподобни Јефрем Сирин

taurunum

"Иако имаш супругу, чувај се жена. Бој се као пакленог огња чавки намазаних, јер оне често и од царских ратника начине слуге сатанине".

Свети Серафим Саровски

taurunum

"Не буди улизица, нити другима дозволи да се понижавају пред тобом и да ти ласкају: прво је својствено препреденом и поквареном човјеку, а друго сујетном и гордом."

Свети Амвросије

taurunum

"Демони нас наговарају или да грешимо, или ако не грешимо да осуђујемо оне који греше".

Свети Јован Лествичник

taurunum

" Ко се одлучи да чини добро, не треба да очекује да ће му људи због тога уклањати камење с' пута, већ мора бити спреман на то, да ће му још који камен ставити на пут..."

Патријарх Павле

taurunum

"Људи више немају радости у себи, поставили су превисоке циљеве и критеријуме које не могу да постигну у животу. Превише се такмиче са другима у томе ко боље изгледа и ко је успешнији, а стање своје душе запостављају."

Отац Тадеј Витовнички

taurunum

"Бог је слао на земљу пророке и Апостоле, а и Сам ју је походио и открио нам Своју свету вољу, како треба да живимо и да се спасавамо, заповедивши да се све то запише у Божанском Писму, како би сви људи читали и видели шта Бог хоће од нас."

Свети Теофан Затворник

taurunum

"Није смиреност мртвило.
Смиреност је врлина,која је на тешки начин стечена борбом,побеђујући у себи гордост и високо мишљење о себи."

Патријарх српски Павле

taurunum

"Антихрист ће бити праведна логична природна последица општег моралног пропадања људи."

Свети Игњатије Брјанчанинов

taurunum

Смисао љубави није оно што је за мене добро и пријатно, већ оно што је добро за онога кога волим.

Свештеник Максим Первозвански

taurunum

" Осећају упокојени присуство наше на гробовима својим, осећају, и још како наше молитве и жртве за њих, нашу љубав према њима.
И ми ћемо то ускоро осећати, и ја и ти, с'оне стране гроба, и бићемо благодарни онима који се нас сећају и за нас се Богу моле."

Свети владика Николај

taurunum