Sastojci:
1 velika glavica kiselog kupusa
1 kg mešanog mlevenog mesa (svinjskog i junećeg)
nekoliko komada sušenih svinjskih rebaraca
pirinač (1 šolja)
600-700g crnog luka
vegeta, biber, lovorov list, slatka aleva paprika,
mast
Priprema:
U šerpi zagrejte mast i propržite sitno iseckan crni luk. Kada luk dobije zlatnu boju dodajte mešano mleveno meso, pirinač, vegetu i biber po ukusu, pred kraj dinstanja slatku alevu papriku.
Sledeći korak je savijanje sarmica. U svaki list kupusa stavljajte oko 2,5 kašike mesa i tako dok ne potrošimo svu smesu. Kada je savijanje završeno na dno lonca stavite 2-3 lista kupusa, zatim složite sarmice u lonac, između njih slažite rebarca, nekoliko lovorovih listova i dodajte bibera u zrnu.
U tiganju zagrejte otprilike 2 kašike masti, dodajte slatke aleve paprike i time prelijte sarmice. Gore pokrijte sa 2-3 lista kupusa, dodajte vode koliko je potrebno i stavite da se lagano krčka. Kuva se otprilike između 2 i 2 i po sata na nižoj temperaturi. 8)